Tobak – från ovana till konstform

För den som är en hängiven rökare eller snusare är det inte längre bara möjligt att vara en förbrukare, utan också sin egen tillverkare. Genom att rulla, eller baka själv, sparar man inte bara pengar utan lär sig också en kunskap som en gång i tiden var klassad som en egen konstform – att kunna omvandla och smaksätta rå tobak – och sedan rulla det på ett sätt som gjorde det till perfekta cigarrer, cigaretter eller piptobak. Extremt uppskattat, efterfrågat och prisvärt. Nu något man kan lära sig och göra alldeles själv hemma.

Spara pengar och förbättra hälsan
Med lyx- och hälsoskatter är rökning en dyr vana. Utan att man tänker på det drar summorna iväg och när man tittar närmare på det ser man att man enkelt förlorar en potentiell delbetalning på ett lån per år. Kanske en väl behövd semester med sin livspartner? Extra lektioner till barnen? Att producera sin tobaksförbrukning själv gör det hela mer nöjsamt, men framför allt kan man byta ut ohälsosamma komponenter mot hälsosamma plus spara en rejäl slant i processen. Precis som med hemlagat är handgjorda tobaksprodukter mindre onyttiga än fabriksgjorda.

Rökning utan skuld
På plattformer som pgw.se kan man hitta allt man behöver för att komma igång med en flygande start. Här finns allt ifrån nybörjarkit till mängder med ingredienser och hjälpmedel man kan behöva. Roliga recept och tips kommer ständigt och man kan läsa om nya idéer och tips varje dag. Oavsett om målet är att spara pengar, dra ner på sin nikotinkonsumtion, ge bort en gåva eller lära sig hur man gör det själv – här finns det något för alla och man kan enkelt och lätt lära sig. Inga mer skuldkänslor över okontrollerat ohälsosamt beteende eller onödigt slösande med pengar.